Top
Baardagaam

Baardagaam: wat moet je weten voor je aankoop?

Een baardagaam is een hagendissensoort in de categorie reptielen. Het oorspronkelijke thuis van de baardagaam ligt in Australië, maar je ziet ze ook steeds vaker in een terrarium in Nederland. De baardagaam is een populair exotisch huisdier en veel mensen willen dan ook een baardagaam kopen.

Baardagamen houden kost enige voorbereiding

Omdat steeds meer mensen in Nederland een baardagaam kopen, is er veel bekend over de levensomstandigheden van de baardagaam in een terrarium. Voordat je overgaat tot de aankoop van baardagamen, dien je je echt in de reptielensoort te verdiepen. Je zult namelijk moeten leren over het voedsel dat baardagamen eten, maar ook iets moeten weten over de ruimte, hoeveelheid licht en warmte en zelfs de inrichting. Baardagamen houden ervan om te klimmen en hebben daarom veel ruimte nodig. Ook hebben ze bijvoorbeeld twee soorten licht nodig, namelijk uv-licht en een warmtelamp. 

Baardagaam kopen bij een reptielenwinkel

Wil je een baardagaam kopen? Dan dien je je eerst goed te informeren. Pas als je je goed verdiept hebt en weet hoeveel tijd en geld het kost, kun je een baardagaam kopen. Je kunt een baardagaam kopen in een reptielenwinkel, waar je ook direct nog advies krijgt. Zorg er in elk geval voor dat je eerst de huisvesting in orde hebt gemaakt voordat je de baardagaam koopt.
Baardagaam Terrarium Amrep
Baardagaam Terrarium Amrep
Woestijn terrarium met aan weerszijde deurtjes. Baardagaam terrarium met de Amrep ventilatie wijze. 100x50x50 en 120x50x50.
€ 220,00
€ 195,00
Woestijn terrarium model W (niet meer leverbaar)
Woestijn terrarium model W
Terrarium voor Baardagaam of voor andere woestijndieren. Steppeterrarium maken? Kies voor dit mooie woestijn terrarium model w. 
€ 195,00
€ 185,00