Top
Hagedis

Hagedissen: wat moet je weten voor je aankoop?

Hagedissen vallen in de klasse reptielen en bestaan er in allerlei soorten en maten. Zo is de baardagaam een hagedis, maar behoren ook anolissen en leguanen tot de hagedissenfamilie. Verder rekent men ook kameleons, gekko’s en varanen tot de categorie hagedissen. Veel mensen houden een of meerdere hagedissen in huis. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder.

Hagedis houden in huis

Over het algemeen is het moeilijker om voor een hagedis te zorgen dan voor kikkers (of andere amfibieën). Als je een hagedis wilt houden, dien je eerst uit te zoeken wat de levenswijze van de hagedissensoort is die je in huis haalt. Veel hagedissen zijn namelijk echte klimmers, maar anderen leven vooral op de bodem. De levenswijze is bepalend voor het type terrarium dat je koopt (hoog of breed). Verder moet je kijken naar de omgevingstemperatuur, het vochtklimaat en de inrichting waar je hagedis behoefte aan heeft. Tot slot heeft een hagedis gevarieerd voer nodig waar voldoende vitaminen en calcium in zitten.

Anolis is de klimmer onder de hagedissen

De anolis is een soort binnen de hagedissenklasse. Maar vergis je niet, er zijn wel 385 verschillende soorten anolissen. Bijna elke anolis houdt van klimmen, dus als je een anolis wilt houden, dien je eerder een hoog dan een breed terrarium aan te schaffen. Ook hebben anolissen een matigvochtige bodembedekking nodig en moet je voor goede verlichting zorgen. Net als bij veel andere reptielen, heeft ook een anolis behoefte aan een goed belichtingsritme. Hetzelfde geldt voor de temperatuur, die je met een tijdklok kunt reguleren.
Groot terrarium model GL
Groot terrarium model GL
Regenwoud terrarium voor verticaal levende dieren. Mooi groot terrarium super net afgewerkt. Luxe terrarium van Amrep nú met flinke korting!
€ 429,00
€ 399,00
Klein terrarium Amrep model K
Klein terrarium Amrep model K
Klein terrarium van Amrep model k. Een degelijk terrarium voor kleinere hagedissen en amfibiën zoals pijlgifkikkers. Dit kleine terrarium wordt gemaakt uit volglas 6 mm glas. 
€ 119,95
€ 109,95
Regenwoud terrarium model M (niet meer leverbaar)
Regenwoud terrarium model M
Paludarium of terrarium van 50x30x80cm. Ideaal voor verticaal levende regenwoud reptielen en amfibieën. Ook leverbaar met complete lichtkap.
€ 169,95
€ 149,95