Top
Kameleon

Kameleon kopen en houden

Voor gevorderde reptielhouders is een kameleon als huisdier prachtig en exotisch. Maar omdat ze veeleisend zijn qua leefomgeving en verzorging en slecht reageren op stress, moet je niet zomaar een kameleon kopen. Wil je een kameleon kopen? Bedenk dan eerst goed dat je dit tijd, ruimte en geld kost. Je hebt niet alleen de dagelijkse verzorging, ook moet je het verblijf elke maand schoonmaken. Een kameleon kopen kost je ongeveer 300 euro voor het terrarium en de inrichting. Daarnaast heb je nog de kosten van de kameleon zelf en de maandelijkse kosten voor voer, kapotte lampen en eventueel een dierenarts.

Kameleon als huisdier houden

Wil je een kameleon als huisdier, dan zal je voor goede voeding moeten zorgen. Ook is een kameleon soms ietwat eigenwijs met drinken, want soms drinkt hij niet uit het drinkbakje maar alleen van dauwdruppels. Om dit na te kunnen bootsen, heb je een benevelingssysteem nodig. In tegenstelling tot andere reptielen, is de kameleon erg stil en weinig actief.

Jemen kameleon is nu erg populair

De jemen kameleon is de meest populaire kameleon als huisdier. De jemen kameleon heeft behoefte aan een ruim terrarium met voldoende beschutting. Ook moet je kijken naar de warmte, de lampen en het uv-licht, de luchtvochtigheidsgraad en de ventilatie in het verblijf. De jemen kameleon als huisdier is ook echt voor gevorderden. Wil je een jemen kameleon kopen, dan heb je een verklaring nodig waarin staat dat de jemen kameleon geen wildvang is.
Groot terrarium model GL
Groot terrarium model GL
Regenwoud terrarium voor verticaal levende dieren. Mooi groot terrarium super net afgewerkt. Luxe terrarium van Amrep nú met flinke korting!
€ 429,00
€ 399,00