Top
Leguaan

Leguaan kopen: wat moet je weten?

Een leguaan is een hagedissensoort en behoort tot de klasse reptielen. Leguanen komen voornamelijk voor in Noord- en Zuid-Amerika, maar worden in Nederland ook vaak als exotisch huisdier gehouden. Waar moet je op letten bij een leguaan kopen? En wat is er zo eigenlijk speciaal aan de groene leguaan?

Leguaan kopen met de juiste informatie

Een leguaan is geen reptiel voor beginners. Wil jij een leguaan kopen, houd daar dan zeker rekening mee. Het dier heeft behoefte aan een groot terrarium en je zult de bodem met de juiste materialen moeten bedekken. Ook hebben ze goede verlichting en een vast dag- en nachtritme nodig. Samen met dit ritme loopt de temperatuur in het terrarium, die overdag hoger moet zijn dan ’s nachts. Ook de voeding en het schoonhouden van het terrarium zijn allebei van groot belang. Je kunt een leguaan kopen in een reptielenwinkel.

Groene leguaan: een populair reptiel in terraria

De groene leguaan is een van de mooiste leguanensoorten en staat bekend om zijn lengte, mooie kleur en tamheid. De groene leguaan komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika, maar omdat reptielenliefhebbers het beestje graag als huisdier houden, zien we de groene leguaan ook steeds vaker in terraria in Nederland. De groene leguaan is voornamelijk populair onder reptielenhouders vanwege de grootte en de tamheid.
Groot terrarium model GL
Groot terrarium model GL
Regenwoud terrarium voor verticaal levende dieren. Mooi groot terrarium super net afgewerkt. Luxe terrarium van Amrep nú met flinke korting!
€ 429,00
€ 399,00