Top
Referentie projecten

Terrarium afdeling Artis

Artis heeft specifiek voor de Amrep terraria gekozen door het unieke thermosyfon ventilatie systeem. De terraria zijn in Breda gebouwd en vervolgens op transport gegaan naar Amsterdam. Vervolgens zijn de terraria door medewerkers van Amrep op de juiste wijze geplaatst. Het bijzondere van deze terraria is dat deze zijn uitgerust met 2 achterwand deuren zodat het personeel via de dienst gang verzorging en onderhoud kan plegen. 

Terraria Artis
terrariumhuis artisInrichting Centerparcs Kempervenne

Op verzoek van en in samenwerking met de hoofdarchitect ( techniek) van Centerparcs is door Amrep een ontwerp gemaakt voor de binnentuin. Dit ontwerp moest heel anders zijn dan de bestaande parken. Dus ander  type stenen, planten, dieren, nevel installaties etc, etc.
 
Center Parcs de Kempervenne

In 8 weken is de hele binnentuin 135x70 mtr. onder toezicht van Amrep gerealiseerd. 
Elk rotsblok (3 kg tot 1000 kg) heeft immers zijn mooiste kant. Dit met medewerking van 24 medewerkers van de aannemer van het project. 
 
Dit resulteerde in een park met een Aziatische uitstraling en totaal anders dan het Caribische of Middellandse zee plaatje
van de anderen parken. 
 
De decorstukken zijn door Amrep in Breda vervaardigd (o.a. bamboe elementen) daarna heeft Amrep nog 2 maanden na afloop toezicht gehouden op het project en de ontwikkeling van de planten en dieren.
 

Dierenpark Amersfoort

De afdeling het 100.000 dieren huis is gevestigd in een deel van het museum en
moest dan ook qua stijl en uitstraling aansluiten met dat museum. Dus veel bruin en houtbekleding, dit is vervaardigd door de bouw/ onderhoud afdeling van het dierenpark.

Terraria dierenpark amersfoort


Amrep heeft in 6 weken tijdens de bouw de terraria ter plaatsen gebouwd in de
houten constructies. Er zitten niet alleen reptielen en amfibieën maar ook een complete mieren kolonie en andere insecten. In dit 100.000 dieren huis worden een aantal keren per week demonstratie gegeven waarbij je slangen en hagedissen mag “aaien”  en spinnen in de hand mag nemen.Terrariumbouw in dierenpark AmersfoortTerrarium op maat