Top
Schildpad

Schildpadden in verschillende soorten en maten

Schildpadden behoren net als hagedissen en slangen tot de groep reptielen. Wil je een schildpad kopen, dan dien je je eerst te verdiepen in de soorten schildpadden die er zijn. Wil je een waterschildpad of een landschildpad kopen? Afhankelijk van de soort, stel je je vivarium hierop af. De verzorging van schildpadden lijkt in geen enkel opzicht op die van andere reptielen en is dan ook voor gevorderde reptielhouders.

Schildpad kopen: wat komt daarbij kijken?

De meeste schildpaddensoorten zijn waterschildpadden. Deze schildpad leeft bijna altijd in het water en komt zelden (soms nooit) aan land. Wil je deze schildpad kopen, dan kun je dus beter naar een paludarium of zelfs een aquarium kijken en niet naar een terrarium. Ook zal je op het licht en de warmte in de leefomgeving moeten letten en zal je de kwaliteit van het water moeten bewaken.

Landschildpad kopen: wat als hij je overleeft?

Wil je een landschildpad kopen? Realiseer je dan eerst dat de beesten moeiteloos 70 of 80 jaar oud worden. Wat doe je als je landschildpad jou overleeft? Je zult dus iemand moeten vinden die de verzorging van de schildpad over kan en wil nemen wanneer nodig. Bij een landschildpad kopen, komen de nodige kosten kijken. Je hebt een goed, ruim terrarium nodig met de juiste verlichting. Ook dien je altijd voor verse groenten en fruit te zorgen en moet je de groei van het schild goed in de gaten houden. Bij een landschildpad kopen komt dus heel wat kijken!
Schildpaddenbak Amrep
Schildpaddenbak Amrep
Schildpaddenbak met een unieke verzamelvuilgoot. Houdt je waterschildpadden terrarium makkelijk schoon door middel van een afvoer en aanvoerkraan voor filtering en om het water snel te kunnen afvoeren.
€ 450,00
€ 424,95
Woestijn terrarium model W (niet meer leverbaar)
Woestijn terrarium model W
Terrarium voor Baardagaam of voor andere woestijndieren. Steppeterrarium maken? Kies voor dit mooie woestijn terrarium model w. 
€ 195,00
€ 185,00
Baardagaam Terrarium Amrep
Baardagaam Terrarium Amrep
Woestijn terrarium met aan weerszijde deurtjes. Baardagaam terrarium met de Amrep ventilatie wijze. 100x50x50 en 120x50x50.
€ 220,00
€ 195,00