Top
Thermosyphon systeem

Thermosyphon systeem in terrarium

Alle Amrep terraria zijn voorzien van het unieke thermosyphon systeem. Jac Leunisse heeft dit in 40 jaar terrariumbouw ervaring ontwikkeld. Dit is een systeem wat er voor zorgt dat er geen condensvorming zal zijn in het terrarium. Het thermosyphon systeem geeft met 18 liter per uur een veel betere en rustigere doorstroming van de zuurstof. Dit zonder tochtvorming of ophoping van vervuilde lucht. Wij zijn er van overtuigd dat dit thermosyphon systeem de oplossing is voor het vochtprobleem wat in veel standaard terraria ontstaat. 

Voordelen van het thermosyphon systeem:thermosyphon systeem
  • een condens vrije voorruit
  • geen verzameling van muffe/stinkende "luchten"
  • schaduwpartijen zijn koude en vochtig
  • lichtpartijen zijn warm en droog
  • nacht luchtvochtigheid 95%
  • dag luchtvochtigheid kan teruglopen naar 40%
Het regenwoud heeft slecht een luchtvochtigheid, in de middag op 15 meter hoogte en op open plekken van 42%, nacht's loopt het daar op tot 99%.

Nadelen traditioneel ventilatie systeem

Het systeem met een dubbele ventilatie opening is al meer dan 25 jaar achterhaald en heeft een schadelijke werking op het welzijn van uw dieren. Terraria met dit oude systeem bouwen een luchtkussen op in de achterzijde van het terrarium en hebben altijd een luchtje (reuk ).Lucht ( ventilatie ) neemt altijd de kortste weg van ventilatie opening naar ventilatie opening.

Van onder, langs de voorruit ,naar boven en slaat de bodem en 65% van de achterzijde van het terrarium over, dit verklaart dat deze terraria altijd ruiken. Niet alleen ruik je ze terraria maar er blijft meer achter, laten wij het maar bedorven lucht noemen. Dit geeft naar verloop van tijd ( 3 tot 4 jaar ) problemen met de dieren. Het grootste probleem van een reptiel is dat hij er heel lang over doet om dood te gaan m.a.w. een dier dat in een verkeerde omgeving zit zal jaren zich gewoon gedragen ( opgroeien /  voortplanten etc. ) maar dan meestal voor de liefhebber op onverklaarbaar wijze plotseling dood gaan. Bij onderzoek van het dode dier vinden wij meestal afwijken ( woekeringen ) in de lever en/of andere organen.
 

Dieren in het terrarium kiezen zelf. Net als in de natuur!

Met het thermosyphon systeem is de temperatuur verdeling in het terrarium optimaal. De koude lucht wordt aangezogen via de bovenzijde langst de voorruit en wordt dmv warmte productie (licht) geblokkeerd door een koude brug. Deze koudebrug zorgt er voor dat de warme opstijgende luchtstroom, gecontroleed aan de boven/achterzijde het terrarium verlaat. 

De draaideuren zitten doorgaans niet aan de voorkant, maar juist aan de zijkant van het terrarium. Wij geven 5 jaar garantie op deze draaideuren. De donkere plaatsen zijn koel en vochtig en de heldere plaatsen zijn warm en droog. Op deze manier kiezen de dieren in uw terraium zelf de plaats waar ze op dat moment willen vertoeven! De meest natuurlijke manier van reptielen en amfibieën houden en belangrijk voor het welzijn van uw dieren.